Sütés, főzés, takarítás és egyéb házi praktikák

Az ablaküveg mosás praktikája-a hétköznapokban rejlő csoda

Az ablaküveg mosás praktikája-a hétköznapokban rejlő csoda

Az élet valóban szüntelen újrakezdés, örök kikelet. A  boldogság és a lelki nyugalom azokra vár, akik megtanulják keresni a hétköznapokban rejlő csodát. Keressük meg ezeket az apró örömöket a tavaszi nagytakarításban is.

A tavaszvárás időszaka egyben az ablaktisztításé is.

Ha az alábbi tippeket szem előtt tartod, még ebben is kedvedet lelheted: meglátod, nem is lesz olyan ördöngősség…Látjátok? Törekszem arra, hogy a művészi mellett a praktikumból is adhassak nektek..

Íme az ablakmosási tippek:

  1. Készüljünk fel lelkileg is a munkára: hangolódjunk rá és képzeljük el munkánk jól megérdemelt gyümölcsét: a csillogó ablaktáblákon átsütő vidám napsugár pászmát! Ez a motiváció segíteni fog bennünket abban, hogy nekirugaszkodjunk.
  2. Az ablak-, ajtómosás eleve jelenti a függönyök leszedését.
  3. Amíg az ablakot mosod, dobd be a függönyeidet a mosógépbe. Kímélő programon mosd és nem árt, ha külön mosózacskóba helyezed, így biztosan nem esik baja. Nem szabad piszkosan hagyni a függönyt, mert az ablak a függönyből rákerülő portól hamar újra piszkos lesz.
  4. Az ablaküveget  nagy hidegben ne tisztítsuk, mert foltos lesz vagy jeges marad.
  5. A piszkos üveget szárazon sohase töröljük le, mert összekarcoljuk. Az üveget előbb bő mosogatószeres vagy forró, ecetes vízzel mossuk le, szabadítsuk meg a rárakódott portól, piszoktól, és csak ezt követően tisztítsuk. (Ha kevés denaturált szeszt teszünk az ablakmosó vízbe, még portaszító réteget is képzünk rajta.) Ha nagyon piszkos az üveg, szalmiákszeszből és ecetből (egy vödör víz, egy deci szalmiákszesz, egy deci ecet) készítsünk mosóoldatot, azzal mossuk le a piszkot, majd bő vízzel öblítsük le. Légypiszkot 1 liter víz, 1 deciliter hypo keverékével távolíthatjuk el leghatékonyabban, az ablakra fröccsent friss festéket ecetes törlőronggyal töröljük le.
  6. Ezután mosogatószeres ronggyal töröljük át újra az ablaktáblákat, majd töröljük szárazra.
  7. Ablakmosáshoz legelőnyösebb a szarvasbőr használata, de jó olyan mosókendő is, amely nem hagy apró szálakat, bolyhokat az üvegen.
  8. Áttörléséhez használjunk újságpapírt vagy kiselejtezett harisnyát, mert ez szép fényt ad az üvegnek.
  9. Vedd elő a kedvenc könyvedet, főzz egy kávét és irány a madárcsicsergős erkélyre, /teraszra !
Ablak és tisztaság

„Jutalomfalatként” álljon itt néhány inspiráló ablakpárkány dekor:

virág az ablakban

Ablakban nyíló kikelet

 

Kiürült teás, kávés dobozok "újratöltve"

Kiürült teás, kávés dobozok "újratöltve"

 

Ablakdekoráció

Ablakdekoráció

Ha kíváncsi vagy, a tiszta ablakon kívül még mivel várhatnád a húsvéti nyuszit, kattints ide, ebben a cikkemben mutatok néhány igazán eredeti tojásfestési technikát! >>>>>>

Legolvasottabb cikkek

Mondd el a véleményed!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>