Sütés, főzés, takarítás és egyéb házi praktikák

Aprócska erkély

Aprócska erkély

A tengerparti nyaralásra még egy kicsit várni kell, viszont a napsütés már biztosan téged is a szabadba csalogat. Hagyd a kanapét az esti ejtőzésekre és napközben, hétvégén irány a friss levegő!

Akármilyen kicsi is az erkélyed, biztosan hangulatosan be tudod rendezni, ha megfogadsz néhány tanácsot:

  • Először is szükség van ülőalkalmatosságra, székre vagy fotelre. A legjobb, ha legalább két ülőhelyet ki tudsz alakítani, így egy kis csevegésre bármikor kiülhetsz az erkélyre. Ha elfér, szerezz be egy lábtartót, vagy kis zsámolyt is, esetleg egy faládára szerelj kerekeket, a tetejére meg dobj rá egy párnát. Tárolónak is szuper lesz.
  • Kell még egy kisasztal. Lehet, hogy ebédelni nem tudsz az erkélyen, de annyi lerakó asztal feltétlenül kell, hogy a reggeli csésze kávét, vagy este a pohár vörösbort legyen hová lerakni, ahol kényelmesen eléred a székedben ülve.
  • Ha már esténél tartunk, valami világításról is kell gondoskodni. Ne gondolj nagyon nagy dolgokra, ha sziesztázásra használod az erkélyt, pont elég lehet egy-két gyertyatartó, mécses tartó. Ha erősebb fényt szeretnél, mert szívesen olvasol sötétedés után kint, akkor is könnyedén találhatsz fényforrást.
  
  • A hangulat kedvéért fontos, hogy legyen növény a teraszon. Ezeket a virágokat azonban locsolni kell. Ha ezt nem tudod felvállalni, akkor nagyobb edénybe szárazságtűrő fajtákat válassz. De egy erkélyen ezek sem bírják sokáig víz nélkül, így egy kisebb csobogót is körbeültethetsz az erkélyen, amit hetente utántöltesz vízzel.
  • A hangulatos pihenéshez, hogy igazán otthonos legyen az erkély, mindenképp szerezz be neked tetsző textileket. Székpárnák, terítő, takaró, esetleg szőnyeg és függöny. A teraszokon, erkélyeken elhelyezett függönyöknek mindig luxus hatása van, pont azért mert sokan féltik. Jön rá az eső, megcibálja a szél, és a város pora sem tesz jót neki. Azonban ma már igen kedvező áron lehet kapni színes fényáteresztő függönyöket. Ha különleges élményre vágysz otthon, áldozz rá egy keveset, és lepd meg magad függönnyel. Még akkor is megéri, ha nyáron háromszor átmosod, megrázod és visszaakasztod a helyére, az ősz beálltával pedig megy a kukába. A különleges hangulat miatt, ha hagyod, az összes barátod nálad fog lebzselni egész nyáron.
  • És még egy ötlet: tegyél tükröt az erkély falára! Ha olyan az erkélyed, hogy van szabad falfelületed, tegyél fel egy tükröt. Megduplázza a kellemes tér látványát, és így ha kicsi is, tágasabbnak hat. Ha nincs fala az erkélynek, akkor is megoldhatod könnyedén. Tavasz van, itt vannak a lomtalanítások, szerezz egy régi ajtót, és az üvegbetétek helyére tetess bele tükröt. Fantasztikus, rusztikus hangulatot nyújt.

Ha a fenti listán minden tételt ki tudsz pipálni, biztosan még a legkisebb erkély is hangulatos pihenővé válik! Szakíts magadnak mindennap legalább 10-15 percet, amit itt töltesz, és tutira remek lesz a hangulatod! Jó pihenést!

  

Legolvasottabb cikkek

Mondd el a véleményed!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>