Sütés, főzés, takarítás és egyéb házi praktikák

Hogyan használd a napenergiát szárításra? ;)

Hogyan használd a napenergiát szárításra? ;)

Becsapós a kérdés?

Szerinted miről fog szólni a bejegyzés?

Igen, jól gondolod, arra szeretnélek buzdítani, hogy szárítsd a ruháidat a szabad levegőn.

A nagy hideg után ma olyan szép tavaszi időnk lett, hogy úgy gondoltam ma biztatlak arra, hogy használd ki a jó időt, mert nincs jobb folttisztító szer, mint a napfény!

Nem is beszélve arról, hogy milyen finom illatúak a szabad levegőn szárított ruhák.

Nézzünk néhány trükköt, amivel megelőzheted a rengeteg vasalást!

A helyes teregetéssel pedig megóvhatod ruháid szépségét.

Íme a tippek:

- Ha szép idő van, akkor szárítsd a ruháidat a szabadban. Ezzel a szárítógéppel szemben nemcsak pénzt takarítasz meg, hanem kíméletesebb is a ruhákhoz.

- Ha a harisnya vagy harisnyanadrág lábfej részét csipeszeld össze! Ezzel megakadályozhatod, hogy  szélben összegubancolódjon.

- Ha a zoknikat párosával csipeszeled fel a fehérneműszárítóra, akkor sokkal több hely marad a többi ruhának. Ha nincs fehérneműszárítód, akkor használj e célra vállfát ( a nadrágtartó részére csiptesd fel csipesszel a zoknikat)! Ráadásul esőben pillanatok alatt be tudod szedni, mert csak a vállfát kell felkapni.

Zokni szárítás

- Minden ruhát, lakástextilt kifordítva száríts, így nem fogja kiszívni a nap, nem fakul ki a színe! Hasonló megfontolásból rögtön szedd be a ruhákat, miután megszáradtak!

- Ne feledd, hogy a szárítókötélen megragad a por, s ez bepiszkolhatja a frissen mosott ruhát! Ezért rendszeresen töröld át nedves ronggyal!

- Ha övet szárítasz, akkor azt ne csipeszeld, hanem tekerd körbe a kötélen, s saját csatját bekapcsolva rögzítsd! Így nincs csipesznyom.

- Ha azt szeretnéd, hogy gyorsan száradjon a lepedő, az asztalterítő, akkor először a félbehajtva a két végét csiptesd fel, majd az egyik irányból az egyik oldal 1/3-nál, másik irányból a másik oldal 1/3-nál  rögzítsd! Így egy zsák alakot kapsz, ami gyorsan szárad, mert átjárja a levegő.

-Végy egy régi harisnyát, fűzd át a pulóvered ujjain, s így, ha a harisnyát csipeszeled a szárítóhoz, kötélhez, akkor nem fog kinyúlni a pulóvered!

"Szabadban száríts", de ne így :)

- A nadrágokat a derékpántjuknál csiptesd fel,  de előtte szárait többször húzd ki egyenesre!

- Ingeket, blúzokat, pólókat, ha lehetőség van rá, akkor vállfán szárítsd!

- Ha a pólókat nem tudod vállfán szárítani, akkor derékrésznél csiptesd, úgy, hogy a nyakkivágás lefelé nézzen!

Neked van valami tuti szárítási praktikád? Ne tartsd Magadban! Oszd meg velünk!

Tetszett a bejegyzés, akkor oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó cikkek

Mondd el a véleményed!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>