Sütés, főzés, takarítás és egyéb házi praktikák

“Természetes” szépség

“Természetes” szépség

Lassan itt a rózsaszezon vége, már nem sokáig gyönyörködhetünk benne kertünkben, a parkokban, utcákon. Sajnos egyszer a legszebb és legillatosabb rózsák is elnyílnak.

Gondolkodtál már, hogyan őrizd meg illatát?

Eszedbe jutott, hogy mit is kellene vele csinálni, hogy ne csak levágd és kidobd az elnyílt rózsafejeket?

Én rózsavizet, és potpourrit szoktam készíteni belőle, de az idén a rózsalekvárt is ki fogom próbálni. Kicsit tartok tőle, mivel számomra a lekvár gyümölcsből készül, de nyitok az újdonság felé. ;)

Íme a rózsavíz receptje:

Ha nincs kedved vagy időd bíbelődni vele, akkor a leszedett szirmokra önts ásványvizet, de csak annyit, hogy ellepje! Tedd ki a tálat a napfényre, s este, de inkább másnap már a leszűrt rózsavízzel kényeztetheted a tested!

Ha időd engedi, akkor egy lábasba önts vizet, majd rakj rá egy másik hőálló tálat, s azt töltsd meg szirmokkal, amikre önts desztillált, ásvány- vagy forralt vizet, s fedd le az edényt! Ezután így főzd lassú tűzön egy órán át, hagyd kihűlni, szűrd le, s a szirmokból is jól nyomd ki a nedvességet! Ezután a régi vízzel, s új szirmokkal ismételd meg az előző lépéseket!

Miután ismét kihűlt, akkor egy tiszta üvegbe töltsd a vizet, s kb. 2 hétig használhatod, de feltétlen tartsd hűtőben!

 

A szép és szépítő rózsa :)

Mi mindenre jó a rózsavíz ?

- tonizálja, frissíti, nyugtatja az arcbőrt, a dekoltázst, vízhiányos bőrre kimondottan ajánlják

- ha más készítménnyel mosod az arcod, akkor rózsavízzel spriccelve segíti a krémek felszívódását

- csökkenti az ínygyulladást, ha szájöblögetésre használod

- ha vasaláskor a vízbe teszel egy kis rózsavizet vagy töményen ezt használod, fantasztikus illata lesz a ruháknak.

Minden reggel és este arcmosás után egy kis vattagombóc segítségével töröld át arcod rózsavízzel, s frissen és üdén fog indulni és zárulni a napod! Ragyogni fogsz tőle és mindez természetesen, könnyen és nem utolsó szempontként fillérekből!

Holnap jövök a potpourri ötlettel!

Ettél vagy főztél már rózsalekvárt? Várom a tippeket, tapasztalatokat a kommentekben.

 

Share/Bookmark

Kapcsolódó cikkek

Mondd el a véleményed!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>