Sütés, főzés, takarítás és egyéb házi praktikák

Képek sk

Képek sk

Végre itt a tavasz! Biztosan már Te is nagyon vártad!

Talán már Neked is eszedbe jutott, hogy fel kéne dobni a lakást egy-két friss színfolttal. Nyílnak a tavaszi virágok, friss hangulatot hoznak, üde színfolt a lakásban egy-egy mutatós vázában, ami akár befőttes üvegből is készülhet.

De mi van akkor, ha reggeltől-estig dolgozol és a hétvégén azt veszed észre, hogy szegény virágok teljesen megadták magukat? Jobb lenne valami tartósabb friss lendület!

Ezért most házilag nagyon hamar elkészíthető dekorációt mutatok Neked. Egy új, kedves kép a nappaliban, előszobában vagy a gyerekszobában, és jó kedved lesz, akárhányszor rápillantasz. Akár a gyerekek is kivehetik részüket az alkotásból, így a közös időtöltés emlékét is őrzi majd művetek.

Készíthetsz képeket szinte bármiből:

Gombokból

Egy kedves, Neked tetsző formát felrajzolva a papírra, a gombokat szépen összerendezve, majd felragasztva egy-két óra alatt elkészülhet a legújabb dísze otthonodnak.

 

Anyagmaradékokból

A maradék anyagokból, régi ruhákból könnyedén varázsolhatsz egy kis képet a falra. Csak a fantáziád szabhat határokat.

Vízfestékkel

Ez a technika az egyik kedvencem. Egyszínű alapot varázsolhatsz egy-két perc alatt. Addig a gyerekek – mert ebbe őket is érdemes bevonni – kedvükre szép színes maszatokat alkotnak néhány rajzlapon. Miután a rajzlapok megszáradtak, a hátuljára egy tetszőleges sablonnal sok-sok mintát rajzolsz, majd kivágod. Most már csak szépen sorban, vagy véletlenszerűen fel kell ragasztani az egyszínű alapra. Egyszerűen meseszép. (Ha egy  bizonyos színkombinációt szeretnél, akkor csak a megfelelő színű festékeket hagyd elöl  a gyerekeknek. Azzal dolgoznak, ami a kezük ügyében van. :) )

Amikor találsz egy jópofa csomagolópapírt, vagy esetleg néhány régi kottát, ugyanilyen technikával, egy sablon segítségével szintén készíthetsz egyedi alkotást.

Zsírkrétából

Na ez egy kicsit komolyabb feladat, ennek ellenére igen egyszerű. Kell hozzá sok zsírkréta, a szivárvány sorrendjében. Ragaszd fel őket egy vastagabb rajzlapra, vagy akár habkartont is használhatsz, ennek erősebb a tartása. (dekor boltban lehet kapni) Ezután fogd a hajszárítót, és addig melegítsd a zsírkrétát, amíg megfolyik. Hagyd kihűlni, és már kész is van.

A közepén akár ki is takarhatsz egy részt, így bármilyen grafikával, fotóval tovább színesítheted, teljesen egyedi képet kapva.

 

Különleges ecsettel

Vízfestékkel, de még inkább temperával különleges ecsetekkel is különleges képeket tudsz létrehozni. Mindannyian nyomdáztunk kicsiként krumplival, ez most egy ahhoz hasonló ötlet. Virágokat rajzolhatunk üdítős flakonnal, és akár zellerszárral is.

Jó kedvet és sok sikert az alkotáshoz!

Legolvasottabb cikkek

Mondd el a véleményed!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>