Sütés, főzés, takarítás és egyéb házi praktikák

Mert mindenkit érint

Mert mindenkit érint

Manapság már nemcsak a nők életét tölti ki nagy részben a táplálkozás, egészséges életmód és fogyókúrázás gondolatával töltött percek, órák és napok száma, hanem az erősebb nem hiúsága és tudatossága is ébredezőben van. Hogy ez önmaguknak, vagy inkább nekünk köszönhető-e nem érdekes most, a lényeg, hogy mindannyiunk életében központi kérdésekké váltak ezek. Az viszont nem elhanyagolható, hogy saját kútfőből, a mi okoskodásainkon keresztül, vagy valami szakszerű segítséget kérve próbálunk tökéletes külsőre törekedni.

S Önök hölgyeim? Valóban értenek ahhoz, hogyan kell egészségesen élni és táplálkozni, mi a legjobb és leghatásosabb diéta, fogyókúra? Azok, az újságokban olvasott cikkek tényleg megalapozott tudással készültek, biztosan okos ötlet követni az utasításokat?

Azt hiszem soha sem fogyókúráztam, s úgy emlékszem csak párszor játszottam el egyáltalán a gondolattal, hogy talán szükség lenne rá, mert alapvetően szerencsés testalkatú ember vagyok. Illetve csak voltam.

Ma már nyelőcső és gyomor nélkül, valamint megtépázott bélrendszerrel élek. Hosszú betegségből épültem fel, nagyon mélyről jöttem vissza, de ami a legfontosabb, itt vagyok. Ahhoz, hogy megértsetek, következzenek a számok:

Másfél évig nem volt étel a számban, nem nyeltem, nem ettem. Ebből négy hónapon keresztül a szó szoros értelemben véve éheztem, a sérült gyomrom üresen tátongott, a vékonybelemen keresztül tápláltak. Ezt követően egy éven át gyomorszonda segítségével működtem, készültem fel a legnagyobb műtétemre. Kilenc hónapja pedig, hogy újra tanultam enni, felépítettem a táplálkozásomat, valóban a nulláról.

Hosszú volt az út, mint látjátok, és én ez idő alatt nagyon sokat tanultam a testemről, s nem mellékesen a lelkemről is. Feladatom volt, s ma is az, hogy szinte minden pillanatban figyeljem a szervezetem rezdüléseit, a környezetem által kiváltott reakciókat, mely kérdéseket vetett fel, s a válaszokat is sokszor nekem kellett, és a mai napig is kell megtalálnom. Biztos, hogy sok hasznos tanácsot tudnék adni műtétek előtt és után álló sorstársaknak is, segíthetnék emésztési betegségekkel küzdő, s azzal együtt élő embereknek is, s bármikor meg is teszem, ha kérik. De én most nem ezt tűztem ki célul.

Szeretném megmutatni nektek írásaimon keresztül, hogyan élhetjük természetesen úgy a mindennapjainkat, hogy a testünkre, s általa – szerencsés velejárójaként -, a lelkünkre is figyelve és vigyázva, boldogok, kiegyensúlyozottak, jó közérzetűek és ráadásul megfelelő testalkatúak lehessünk.

Mondhatnám, hogy ismerem a fogyás titkát, de ez nem felelne meg a valóságnak. Azt azonban bizton állíthatom, hogy tudom, miben rejlik az alapvető megoldás, rájöttem hol a hiba a rendszerben.

Nem a minőség az elsődleges gond, sőt abszolút nem tartom annak, hiszen a szervezetünknek rendkívül gazdag összetételű tápanyagra van szüksége a tökéletes működéshez. A kulcsszavak a hányszor, mennyit, de legfőképp hogyan! E három alappillérre építve az akarat, önuralom és becsület nemes jellemvonásait, bárki elérheti, hogy elégedettnek érezze magát. Már ami a testet illeti!

Legolvasottabb cikkek

Mondd el a véleményed!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>