Sütés, főzés, takarítás és egyéb házi praktikák

Húsvéti dekoráció

Húsvéti dekoráció

Biztosan Te is szeretnéd otthonodat ünnepi díszbe öltöztetni, így egy igen könnyen elkészíthető, vagy legalábbis csak egy kicsi kézügyességet igénylő dekorációt mutatok most be.

Kellenek hozzá faágak. Ugyan itt a tavasz, és egyre kevesebb fa alszik, de a régebbi, elhalt gallyakat is össze tudod gyűjteni. Ezekből dróttal két oldalon egy keskenyebb szőnyeget szövünk. Ha a gallyak összekötözése nagy feladatnak tűnik, könnyen pótolhatod akár a tavalyi strand gyékényszőnyegeddel is. Csak vágd egy kicsit keskenyebbre, úgy a legtermészetesebb, ha nem egyenes a széle. Tehát ne is mérd, csak állj neki egy ollóval átszabni!

A kertben vagy erdei kirándulás során találsz borostyánt. Már nagyon szépek a levelei, friss hajtásai vannak, mi például nem győztük visszavágni a kerítés mentén.

Tetszőlegesen, hullámos vonalban kötözd rá a faágakra, gyékényre a borostyánt. Egész egyszerűen fűzd bele vagy varrd hozzá itt-ott. Használj zöld vagy barna cérnát, így az öltések terepszínűek lesznek.

Ha van kéznél tűzőhabod, vágj belőle kisebb darabokat. Ez teszi lehetővé, hogy élő virággal díszítsd remekműved. A tűzőhabot tekerd körbe mohával, és erősítsd hozzá ezt is az alaphoz. A tűzőhabba kisebb fejű élő virágot tűzzél. Képeinken frézia van, de százszorszépet, mini nárciszt is használhatsz.

Nincs is más hátra, mint néhány toll és pár kisebb-nagyobb tojáshéj darab rögzítése ragasztó pisztollyal.

Ez a dekoráció Húsvétig még el is készül!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Legolvasottabb cikkek

Mondd el a véleményed!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>