Sütés, főzés, takarítás és egyéb házi praktikák

Mézes és édes? ;)

Mézes és édes? ;)

Beszerezted már az uborkát a kovászos uborkához?

Vagy már kint érik a napon?

Ha még nem csináltad meg, akkor el ne felejtsd, mert a házi az igazi.

Tegnap megígértem, így hozom a jó kis sárgadinnyedzsem receptjét.

Íme a recept:

Bevásárlólista:

- 1 kg sárgadinnye (ez már megpucolva, kimagozva mért súly)

- 1 citrom leve

- 20 dkg cukor

- 20 dkg méz

- fél rúd vanília

- 1 evőkanál rum

- 1 mokkáskanál szalicil

Nézzük hogyan is csináld!

A dinnyét hámozd meg, vágd félbe, s szedd ki belőle a magos részt!  Aprítsd fel a dinnyét kis kockákra, s tedd egy lábasba. Folyamatosan kevergetve addig főzd, míg el nem párolog a leve.

Ezután a citrom levét szűrd le,  s a levét és  a mézet csorgasd a dinnyéhez, öntsd hozzá a cukrot, s tedd bele a vaníliát!

Állandó kevergetés mellett addig főzd, míg a gyümölcs pépes nem lesz!

Amikor már pépessé vált, akkor vedd ki a vaníliarudat, s merd ki tisztára mosott üvegekbe!

A szalicilt old fel rumban, s kanállal oszd szét a befőttek tetején!

Ezután az üvegeket két réteg celofánnal fedd be és puha anyagba  (esetleg újságpapírba) göngyölve hagyd kihűlni.

Ha kihűlt, akkor mehet a polcra.

Télen pedig megédesítheti a hideg napokat egy-egy kanál mézes sárgadinnye íze!

Tetszett a bejegyzés, akkor oszd meg másokkal is!

Share/Bookmark

Kapcsolódó cikkek

Mondd el a véleményed!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>