Sütés, főzés, takarítás és egyéb házi praktikák

Joghurtos-sajtos cukkini

Cukkini

Javában benne vagyunk a cukkini szezonban, s szinte mindenki kedveli ezt a zöldséget.

A titok nyitja, hogy “tök is, meg nem is”, így sokan azok közül is megeszik, akik nem szeretik a tököt.

Mit csinálj a cukkiniből, ha gyorsan kell valamit az asztalra varázsolnod?

Legyen Sajtos cukkini!

Én leteszteltem, nagyon finom, gyorsan kész van.

Íme a bevásárlólista:

- 2 közepes méretű cukkini (kb. 80 dkg)

- póréhagyma vagy friss hagyma ízlés szerinti mennyiségben

- 1 nagy pohár joghurt

- só és bors ízlés szerint

- 25 dkg sajt

- olívaolaj

Hogyan készítsd el?

Először is pucold meg a cukkinit, s vágd kb. 1*1 cm-es kockákra, pucold meg a hagymát, azt is vágd pici kockákra! Egy hőálló jénait kenj ki olívaolajjal, s öntsd bele az összevágott zöldségeket! Ezután a joghurtba keverd el a fűszereket,  majd a joghurtot öntsd a cukkinire, s keverd össze! Végül reszelt sajttal szórd meg a tetejét!

175 fokra előmelegített sütőben addig süsd, míg megpirul rajta a sajt!

Jó étvágyat!

Van bevált cukkinis recepted?

Kérlek oszd meg velünk a kommenteknél!

Tetszett a bejegyzés, akkor oszd meg másokkal is!

Share/Bookmark

Kapcsolódó cikkek

Mondd el a véleményed!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>