Sütés, főzés, takarítás és egyéb házi praktikák

Egy nagyon finom gyömbéres forró csoki…

Egy nagyon finom gyömbéres forró csoki…

Neked is jól esne valami forró ital a  hangulatos adventi séta után?

Készíts Te is forró csokit!

Szeretnél valami különleges aromájút?

Akkor ízesítsd gyömbérrel!

 

Megosztom Veled az én kedvenc forró csoki receptemet:

Hozzávalók 2 személyre:

- 10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé (én 70%-os vagy afelettit szoktam használni)
- 0,5 dl forró víz
- 2 dl forró tej,  esetleg fele tejszín
- negyed kávéskanálnyi chilipor
- ugyanennyi frissen reszelt gyömbér (ha nincs, akkor mehet a por is bele)

Hogyan készítsd el?

A csokit gőz fölött olvaszd fel! (Ha gyorsan szeretnéd elkészíteni, akkor használhatod a mikrót is, de nagyon vigyázz, mert könnyen leéghet a csoki.  Én ilyenkor kiöblítem az edényt, abba teszem bele csokit.)

Amikor már folyékonnyá vált a csoki, akkor keverd hozzá a fűszereket, s jól keverd el, hogy csomómentes legyen!

Ezek után folyamatos kevergetés mellett először öntsd hozzá a  felmelegített vizet, majd a forró tejet vagy a meleg tejszínt!

Ha Neked nagyon keserű a magas kakaótartalom miatt, akkor adj hozzá ízlés szerinti mennyiségű barna cukrot!

Aki nem szereti a csípőset, az hagyja ki, mert a chili és a gyömbér együtt csíp, de aki kedveli ezeket az ízeket, imádni fogja ezt a forró csokit egy hideg séta után….

Neked van kedvenc forró csoki recepted? Oszd meg velünk!

Ha tetszett a recept , oszd meg ismerőseiddel!

 

Kapcsolódó cikkek

Mondd el a véleményed!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>