Sütés, főzés, takarítás és egyéb házi praktikák

10 hasznos fokhagyma tipp

10 hasznos fokhagyma tipp

Szereted a fokhagymás lángost?

A fokhagymás húst?

Tudsz minden fokhagymával kapcsolatos praktikát?

Most 10 hasznos dolgot szeretnék megosztani Veled a fokhagymával kapcsolatban.

Tudod milyen jótékony hatása van?

Bízom benne, hogy ez az idézet mindent elmond róla:

“Az ókori népek egy gerezd fokhagymát amulettként hordtak a betegségek ellen”

Az érelmeszesedés megelőzésére és gyógyítására a leghatékonyabb természetes anyag, s értágító, antibakteriális és a candida albicans elleni hatása is bizonyított. Erősíti az immunrendszered és vérnyomáscsökkentő hatását is élvezheted, ha rendszeresen fogyasztod.

Tippek:

1. Ha a nyers fokhagymát forrásban lévő ételbe préseled, akkor pompás ízt varázsol neki.

2. Mivel erős ízhatása van, szinte minden ételbe elég pár gerezdnyi, hacsak nem vagy fokhagymafüggő.

3. Még véletlen se tedd forró olajba, mert, ha megég, keserű íze lesz. Csak lassú tűzön pirítsd, vagy már csak a kihűlt rántáshoz tedd, mert ha nem is ég meg, a forró olajban az illóolaj tartalma elillan.

4. A fokhagyma íze függ attól, hogy milyen egyéb fűszereket teszel az ételbe.

5. Pépesítheted is, ha lassan párolod, s utána áttöröd.

6. Ha húst szeretnél vele ízesíteni, sütés előtt fokhagymával dörzsöld át, és/vagy tűzdeld meg vele, s hagyd kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek. Én sokszor sütés előtti este elkészítem, s éjszaka a hűtőben áll, s másnap sütöm meg a húst.

7. Eheted pirítós kenyérre vagy lángosra kenve, felvágottra téve vagy salátába, szószba keverve is.

8. Ha nem szereted az erős fokhagymaízt, akkor néhány percig forrald az ételt, s vedd ki a fokhagymát vagy csak összepréselt és vízben áztatott fokhagyma levéből önts az ételhez! Esetleg végy tubusos fokhagymakrémet, mivel az sem olyan intenzív ízű.

9. Salátaöntethez készíthetsz olajat, ha meghámozod a gerezdeket, s olívaolajba vagy egyéb növényi olajba teszed. Ezzel az olajjal ízesítheted később a salátaönteteket.

10. Ha fokhagymát ettél, akkor elő a borókabogyóval, mivel ha azt elrágod, akkor csökken a szád fokhagyma “illata”.

Bízom benne, hogy meggyőztelek a fokhagyma jótékony hatásairól, s adtam néhány ötletet a hatékony használatáról.

Ha van bevált praktikád a fokhagymával kapcsolatban, akkor ne tartsd Magadban!

 

Share/Bookmark

Kapcsolódó cikkek

Mondd el a véleményed!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>